luni, 24 octombrie 2011
Mesaj de interes general
joi, 1 septembrie 2011
1 Septembrie
Un apus glorios, vara parca spunand "Ramas-bun!", precedat de o furtuna.
duminică, 3 iulie 2011
miercuri, 22 iunie 2011
Reîntoarcere
duminică, 12 iunie 2011
Pe bicicleta si la drum!
luni, 6 iunie 2011
După apă de ploaie
joi, 2 iunie 2011
She`s a vampire now
sâmbătă, 28 mai 2011
Mor florile de castan
vineri, 27 mai 2011
Inception
joi, 26 mai 2011
Artistul si Nemuritoarea
miercuri, 25 mai 2011
:)
marți, 3 mai 2011
Alexandru refuzand apa
Leapsa
vineri, 22 aprilie 2011
Ziua Pamantului
sâmbătă, 19 martie 2011
Super Luna
vineri, 18 martie 2011
Constantine
joi, 17 martie 2011
Invazia
miercuri, 16 martie 2011
Traind in film - "Piratii din Caraibe"
O calatorie adevarata, incredibila, la limita cea mai adanca a lumii ascunse a piratilor… Aceasta este o prima idee ce creste in in gandurile tale, iar in acelasi timp o dorinta nebuna de a trai ceva la fel de intens iti macina inima flamanda de aventura.
Un rol important, pe langa splendoarea si maretia peisajelor, pe langa marea pe care aproape o gusti, il joaca fundalul sonor.
O muzica fantastica, atat de puternica incat fiecare bucatie de energie din trup se pregateste sa te alarmeze, tese in camera sau in cinematrograful in care un astfel de film e privit legaturi puternice cu acea lume indepartata, inexistenta in cotidianul nostru.
Un astfel de film te poarta pe cele mai inalte culmi a unei imaginatii strans legate de libertatea oferita de mare.
Hans Zimmer stie imbinarea perfecta a notelor, simte emotia urmatoarei scene intr-un mod sublim si ne lasa sa ascultam energia si fantasticul perceput de un mare geniu.
Prin ideile expuse, sustin chiar mentionarea in fiecare manual de literatura, ca un sfat, vizionarea seriei ce a uimit si continua sa uimeasca, „Piratii din Caraibe”, in regia lui Jerry Bruckheimer.
Si pentru ca senzatia sa fie adevarata si sa te patrunda:
duminică, 13 martie 2011
Rosalina
vineri, 21 ianuarie 2011
Revenind
Era un fulg ce mi se plimba prin fata ochilor. Negrul acestora incerca sa ii soarba albul, sa il consume, dar si sa se purifice, sa se completeze, intocmai legii lui Yin si Yang.
Vantul il purta violent dintr-o parte in alta. I-a luat ceva pana sa atinga piatra inghetata a drumului. Dar s-a topit, chiar daca afara era un ger naprasnic. „Ciudat!”, mi-am spus.
Dupa aceasta intamplare nu am mai fost impresionat de gramada incredibila de stele rupte din nori, ce purtau mireasma unei alte lumi, de acolo de sus, din atmosfera.
Am inchis becul. Nu imi doream decat sa adorm. Oasele ma dureau si in ochi parca aveam otrava, vazand crima ce s-a produs in fata mea.
Primul fulg, prima victima.
Perdeaua de nori era dispusa in straturi mai subtiri pe alocuri. Luna plina de vapai fantomatice imi batea in geam. Fulgii, in dansul lor nebun, imi aratau umbre fantastice.
Nu i-am inteles nicioadata. De ce fulgii, bucati perfecte de mister si iarna, se grabesc sa se aseze pe pamanat? Nu ca ar fi ceva in neregula. Cel putin, nu acum mult, mult timp. Dar acum lumea calca zapada in picioare fara sa se bucure de cantecul prods de acea tasare. Masinile trec si lasa urme negre, pangarind puritatea.
Si asta se intampla de ceva vreme. Si totusi…
Noptile de Craciun sunt albe. Zilele de iarna, prin frenezia fulgilor, sunt de obicei blestemate de multi prin existenta zapezii. Dar aduc o mangaiere fermecatoare ochilor si liniste mintii.
Am adormit intr-un sfarsit, cand batranul Mos Ene s-a indurat de mintea mea chinuita si mi-a dat inconstientă.
A doua zi, m-am trezit intr-un cenusiu specific norilor de iarna. Stiam ce peisaj alb si inaltator voi vedea. Dar mi-am amintit de fulg… Daca pleoapele mele ar fi clipit, memorand intinsa mare de nea, l-as trada. Moartea lui mi s-a aratat numai mie. As putea-o considera un dar.
M-am indreptat agale spre fereastra, ferindu-mi ochii de o manifestare a infinitului. Am tras perdelele.
Eram eu, intunericul si gandurile mele.
Dar e iarna. Voi vedea oameni de zapada si batai cu bulguri. Voi zambi la vederea copiilor imbujorati, voi admira frumusetea copacilor inmarmuriti in cristale inghetate. Voi contempla nemurirea si amintirea iernii.
Dar cine se va mai gandi la acel fulg? A fost un prim fulg de nea in fiecare an, pe tot parcursul omenirii si inainte de aceasta.
Se uită. Dar fara el, cine s-ar mai bucura de iarna?
"Mister de inceput de iarna"